vrijdag 18 februari 2011

Shadow Cities



Step in. Take the role of a modern mage, learn magic and see your surroundings with new eyes. Hunt Shadow Spirits and use spells and strategy to battle for the control of your city with other players.

Shadow Cities is a new location based MMORPG for iPhone. Neighborhoods and familiar streets are part of the game world that is visible to you through your iPhone.
Your city is a game.

Onlangs heeft het bedrijf van Ville Vesterinen uit Finland een door hem ontwikkelde location based MMORPG spel Shadow Cities gepresenteerd. Het spel is tot nu toe alleen in Finland uitgebracht, maar met behulp van de iTunes Appstore kan je het op je iPhone installeren. Het spel brengt een (sociale) laag aan bovenop de landkaart van je eigen stad. De basis van het spel is landje pik, een soort digitaal ‘oorlogje’ spelen; met je eigen team je ‘buurt’ verdedigen tegen andere teams. De teams vorm je vanzelf met vrienden die ook deelnemen aan het spel. De Facebookintegratie zorgt ervoor dat je binnen je vriendengroep kunt browsen naar mede-spelers. Je locatie en activiteit in het spel zijn gebonden aan verschillende factoren zoals je energieniveau en het aantal tegenstanders dat je hebt uitgeschakeld.
Dit ziet er op eerste gezicht best cool uit en het ziet er naar uit dat smartphones weer een volgende stap gaan nemen op de korte termijn. Dit spel is nog maar het begin van deze ontwikkeling. Het gebruiken van datastructuren zoals je eigen leefomgeving en dat voorzien van een extra datalaag (Augmented reality) geeft gebruikers/spelers een extra dimensie binnen hun realiteit én sociale contacten.
Er kan uiteraard ook geld mee verdiend worden. Er is zelfs een in-app verkoop waar extra functies en ‘levens’ gekocht kunnen worden. In de korte tijd dat het op de markt is heeft het in Finland al meer omzet/winst behaald dan het succesvolle Angrybirds.
 http://www.shadowcities.com/

http://www.youtube.com/watch?v=Q_8rrcsYK4k&feature=player_embedded#at=12

Mike van de Bor
-Location based/Experience Economy-
Mike van de Bor
-Location based/Experience Economy-