vrijdag 11 februari 2011

Kamperen bij de boer!

Steeds meer recreanten zoeken voor hun vakantie een verblijfplaats in een landelijke omgeving. De rust van het platteland en het contact met het boerenleven en met de dieren op de boerderij wordt door velen prettiger ervaren dan een verblijf op de grote, onpersoonlijke en commerciële campings.

De Stichting Vrije Recreatie is de grondlegger van het 'kamperen bij de boer'.Net als vorig jaar organiseert de  SVR ook dit jaar een aantal vakantiebeurzen met als thema 'kamperen bij de boer'. Op 22 januari in de Expo in Houten, zaterdag 29 januari 2011 in de Brabanthallen in Den Bosch, zaterdag 4 februari in de Americahal in Apeldoorn en zaterdag 26 februari in WTC Expo in Leeuwarden. De toegang is gratis voor alle SVR-donateurs (op vertoon van een geldige donateurkaart) en vijf euro voor niet-donateurs. ‘Naast de schat aan informatie op deze beurzen maken alle bezoekers kan op een gratis verblijf op een van onze campings’, meldt de website van de SVR.
Kamperen bij de boer op boerencampings is goedkoop en het verblijf op boerderijcampings wint nog steeds aan populariteit. Ook minicampings zijn erg in trek, dat blijkt uit de spectaculaire toename van het aantal kampeerders op boerderijen. Het is inmiddels een serieuze bijverdienste voor de boer geworden. Boerencampings hebben wel een beperkt aantal sta- of verblijfplaatsen. De gemiddelde prijs voor kamperen bij de boer ligt zo tussen de 12 á 15 euro per overnachting. Op minicampings / boerderijcampings kan je alle noodzakelijke voorzieningen aantreffen als douches en toiletten.
Al met al een goed voorbeeld van 'local local' en enigszins van 'help me to destress'. Om het haastige leven te ontvluchten ga je kamperen op 'n kleine camping 'in de buurt'. Tijdens mijn middelbare schooltijd had ik 'n bijbaantje bij 'n boer in de buurt. De zaken gingen niet bijzonder goed. Uit wanhoop creëerde hij op 'n stuk land een kinderboerderij om wat geld 'erbij' te verdienen; dit is uitgegroeid tot een enorme camping genaamd Pukkemuk(naar zijn inmiddels overleden favoriete hondje Puk), waarvan de werkzaamheden al bijna 100% van zijn tijd innemen(!).



Mike van de Bor
-Local local/Help me to destress/Let me land-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten