zondag 19 september 2010

Implanteerbare chips

Stel je eens voor dat je de auto deuren kan vergrendelen en de motor kan starten met één beweging van je hand.
Stel je eens voor dat je al je aankopen kan doen zonder je portemonnee, chequeboek, pinpas of credit card te hoeven gebruiken. Binnenkort is dit allemaal mogelijk dankzij de geavanceerde technologie van RFID (radio frequency identification) implanteerbare microchips.
In de afgelopen 5jaar heeft veriChip de RFID-chips ontwikkeld met als oorspronkelijke doel, het ondersteunen en helpen van non-communiceerbaar patiënten en het traceren van dieren.

De radio frequentie chip zal tussen de duim en wijsvinger moeten worden geplaatst en heeft ongeveer de grote van een grote rijstkorrel.

Er is veel verzet van religieuze groeperingen en critici die beweren dat deze apparaten kanker kunnen veroorzaken en dat deze implantaten het werk van de duivel zijn. Een ander obstakel is de RFID-chip doormiddel van een injectie moet worden geplaatst, iets waar de meeste mensen bang voor zijn.

Momenteel wordt de VeriChip alleen afgezet op medisch terrein maar zodra de mens er klaar voor is om de chip te gebruiken voor diverse handelingen, is de technologie er klaar voor.

-Stephanie Maas-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten