dinsdag 21 september 2010

Rotterdamse Oogst Festival!

Wat je van dichtbij haalt is lekker!




Schapen, boeren, tuinders, culinair en artistiek talent zijn in aantocht voor de tweede editie van het Rotterdamse Oogst Festival. Op 17 en 18 september brengt het festival het leven en de beleving van het platteland naar de stad. Het Heemraadsplein verandert in een grootstedelijk boerenerf met ambachtelijke en biologische producten van (stads)boeren, smaken uit de wereldkeuken, een Oogstdiner en een Schafthof, theater, muziek, kunst, design en workshops voor jong en oud. Veel oude bekenden, maar ook nieuwe gezichten! Hoe het ook zij: met z'n allen maken we er weer een leuk feestje van!


Vrijdag 17 september
Vrijdag kan vanaf 17.00 uur, na afgifte van de laptop bij de garderobecaravan, worden aangeschoven bij deBoeren- en Burenborrel, gefaciliteerd door de Rabobank. Vanaf die tijd is er van alles te horen, te zien en te proeven. Rond het vuur worden stoere en lieve verhalen verteld over de oorsprong van voedsel en het zelf bereiden van eten. Zo komt de PeerGrouP met een verhaal over ganzen slachten en is het tractormeisje, dat op haar tractor naar de Zuidpool reed, van de partij. Het wordt een bijzonder feestje van professionals, amateurs, studenten en bezoekers. Klankenhaus komt met muziek. Het Rotterdams Oogstdiner wordt dit jaar in samenwerking met VanBuiten gepresenteerd. en wordt bereid met (h)eerlijke producten uit de regio Rotterdam!


Zaterdag 18 september
B
oeren, tuinders en producenten uit de omgeving van Rotterdam nemen op zaterdag hun oogst mee de stad in. Ze vertellen op de Rotterdamse boeren- en burenmarkt vol trots over hun schapenkazen, druiven, appelsappen en vleeswaren. Stads- en buitenboeren zijn met in totaal 50 kramen goed vertegenwoordigd. Bezoekers kunnen niet alleen boodschappen doen op de markt, zij kunnen ook genieten van film, theater, muziek, tuinliefhebberij en design. Volkstuinverenigingen, imkers, buurtmoestuinen en koks uit de stad vertellen over hun vak en liefhebberij en laten zien hoe de oogst wordt verwerkt in smaakmakende en ambachtelijke producten. Bij de kippenkar wordt kippensoep bovenop het kippenhok gemaakt. Er is een appeltaartbakwagentje, een kleimachine, een buitenbrouwerij en een visrokerij. Ook de stadsherder en het project Zeeliefhebbers van fotograaf Hugo Schuitemaker zijn aanwezig.


Het doel van het festival is de lokale voedselketen te versterken, uitgaande van de streekeigen identiteit van de regio.

Dit festival speelt in op de trend; going local. Mensen willen steeds meer lokale streekproducten, Rotterdam speelt hier goed op in door middel van het festival.

- Ilse Evers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten